The judges are deeply impressed by the aesthetic purity of Amanemu and the creation of a strong sense of place in this refined architecture.

The architect took on the deep rectangular plan as an opportunity to create a central illuminated atrium.

The planning on the difficult site integrated landscape in between the buildings and made an open and unintimidating environment for the keeping of animals.

The amount of research work that the team has done to uncover the material on the original church is commendable.

The conserved 2-storey shophouse in brick and timber is well contrasted by the new steel, concrete and glass addition.

It is heartening to note the role that design has played to make this the inclusive environment for the training and employment of people with disabilities.

What is impressive is how the architects worked closely with the clients to achieve a manifestation of their brand and philosophy.

The architect created a well-crafted civic object that remains open to its surroundings. The sharp detailing has achieved a lightness and screen-like quality to the building.

The architecture can leverage on the peripheral planting further by allowing more indoor spaces to spill out.

The judges acknowledged the architect’s effort to account for the neighbouring two buildings and bring them into a dialogue.

The project uses a simple strategy that broke away from the typical blockish configuration of local schools.

The jury appreciated the arrangement of the blocks to define a sequence opening up to the view, as well as the use of topography to mediate the scale of what is a large complex.

The project addresses its surroundings with a wonderful attempt to reciprocate with Hong Lim Park.

This project demonstrates a high level of provision of public spaces in tropical high-rise living.

This house is highly commended for the innovative quality of the space within such a narrow and tight site.