Merit Award

Category B1: Office Buildings

The architects for Wilmar International have demonstrated an understanding of planning and human scale, evidenced through the use of terracing to reduce the perception of building mass, which is commendable. Sound design planning also sees the use of a lightwell strategically placed along the public thoroughfare work alongside an otherwise deep building footprint, allowing light and rain to filter in naturally without enclosing an atrium. This combination of strategies, coupled with tree-like column structures and cascading green terraces, help play out the apt metaphor of a forest.

Architect

RSP Architects Planners & Engineers (Pte) Ltd

Client

Wilmar International Limited

Civil and Structural Engineer

RSP Architects Planners & Engineers Pte Ltd

Mechanical and Electrical Engineer

Squire Mech Pte Ltd

Quantity Surveyor

ThreeSixty Cost Management Pte Ltd

Lighting Consultant

Nipek Pte Ltd

Interior Designer

Steve Leung Designers Ltd

Builder

Boustead Projects E & C Pte Ltd