Merit Award

Category A1: Low-Density Housing

The jury commends the architects’ bold departure: having a house that turns completely inwards to a sanctuary where occupants communicate via an open, private courtyard. The duality of openness and closeness is manifested through a refined play of materiality and textures; contrasting the softness of trellis with the solidity of concrete, varying dialogues between inside and outside through layers of fenestration and glass. For its controlled execution of construction, a merit award is accorded.

Architect

Park + Associates Pte Ltd

Client

N/A

Civil and Structural Engineer

Tenwit Consultants Pte Ltd

Mechanical and Electrical Engineer

William Ng Consultants Pte Ltd

Quantity Surveyor

BEC Consultants Pte Ltd

Lighting Consultant

N/A

Interior Designer

Park + Associates Pte Ltd

Builder

Daiya Engineering & Construction Pte Ltd