Design Award

Category B1: Office Buildings

The design of the Garden Curtain Wall is an unconventional approach to an office building typology nestled in a shophouse city block: a departure from the usual approach to usable space, GFA and sky terraces. Targeted incisive design gestures interpret office space and green pockets inserted into a fa├žade expressed as a separate skin in a refreshing way. Executed within a well-scaled envelope, the project lends an intangible and visual design quality that the Jury appreciates.

Architect

Formwerkz Architects LLP

Client

Chan Brothers Travel Pte Ltd

Civil and Structural Engineer

Portwood & Associates

Mechanical and Electrical Engineer

ELEAD Associates Pte Ltd

Quantity Surveyor

PQS Consultants Pte Ltd

Lighting Consultant

N/A

Interior Designer

N/A

Builder

Techkon Pte Ltd