Design of the Year & Design Award

This project is a manifestation of immersive landscaping and biophilia. The success of the interior spaces is many-fold. Firstly, the soaring day-lit banking conservatory is fully contextual and integrates seamlessly within the envelope of the glass house atrium. One would be hard pressed to believe this space was not custom designed for the garden. The symbolic nature of plants in terms of well-being and growth is unexpected but refreshing for banking interiors. The meandering paths, meeting pods and diverse interaction spaces created, question the norm for banking facilities. The designer worked closely with the landscape architect to ensure the sustainability of the plants, as well as careful plant selection to achieve a lush tropical backdrop.

The remaining interior spaces overlooking this central garden were efficiently planned and beautifully designed. The tasteful and impeccably detailed interiors are aspirational to both client and staff. The spaces work well for post-Covid working operations where open spaces and social distancing are required.  This project is unanimously awarded “The Design of the Year.”

Architect

Ministry of Design Pte Ltd

Client

Citibank Singapore

Civil and Structural Engineer

N/A

Mechanical and Electrical Engineer

N/A

Quantity Surveyor

N/A

Lighting Consultant

Lighting Planners Associates (S) Pte Ltd

Interior Designer

Joy Seah

Builder

Grandwork Interior Pte Ltd