The idea of ‘bridges’, located at intermediate levels as communal spaces, is refreshing as the architect’s solution to density and in his exploration of its possibilities.

The judges were impressed with the refined articulation of the naturally ventilated interior facade, resulting in an intimate scale and tactile warmth.

The judges complimented the project for its clever solutions to the challenging conditions posed by the conserved building and the complex setting of the project.

The conversion of a conservation warehouse into a hotel is, by nature, a difficult project, which the architects were able to address commendably.

Visual connections between different levels, engagement of users and the public, are calibrated with controlled material palettes and different lighting qualities.

The interactive approach to design, its inventiveness, use of interesting materials and its public engagement is praise-worthy.

The judges applaud the project for transforming a utilitarian underpass, into architecture of significance that is fun and joyful.

For the achievement in pushing new ground and successfully demonstrating a new typology of architecture in Singapore, the jury panel unanimously agrees to award the Oasia Hotel, a Design Award and Building of the Year 2017.

The judges appreciated the difficulty of interfacing between two conservation buildings of disparate style and thus lauded the architects’ effort to connect the three buildings together as one continuous showroom.

The interior is appropriate for old people in terms of its ambience and the use of colours is effective, refreshing and not overdone.

From the same architects of Faber House, a similar formal strategy was employed, but with a slight increase in scale.

This is a well-executed house achieved with a minimalist set of formal elements.

This house has a very convincing architectural composition with a comfortable scale.

It is memorable and delightful architecture made with simple materials and capitalising on many mundane workings of architectural details.

Despite the built-up and issue of privacy, the design skillfully managed to achieve a high degree of openness and integration of gardens and roofscapes.