The quality of the landscape, details and public spaces was impressive, effectively supporting the layout of the residential units.

The conserved 2-storey shophouse in brick and timber is well contrasted by the new steel, concrete and glass addition.

This luxurious one unit per floor residential development is handled with a skilful understatement. It accomplished this feat with a simple, elegant and unpretentious structure.

The formality of the living area, realised in recycled teak panels is further contrasted by the lightness of the bedroom suites.

The architecture can leverage on the peripheral planting further by allowing more indoor spaces to spill out.

This project demonstrates a high level of provision of public spaces in tropical high-rise living.

The amount of research work that the team has done to uncover the material on the original church is commendable.

The jury appreciated the arrangement of the blocks to define a sequence opening up to the view, as well as the use of topography to mediate the scale of what is a large complex.

The interior is appropriate for old people in terms of its ambience and the use of colours is effective, refreshing and not overdone.

House 24 is a two-generation house that captures the idyllic setting and views of a public park.

This house has a very convincing architectural composition with a comfortable scale.

It is memorable and delightful architecture made with simple materials and capitalising on many mundane workings of architectural details.

This house is highly commended for the innovative quality of the space within such a narrow and tight site.

The judges acknowledged the architect’s effort to account for the neighbouring two buildings and bring them into a dialogue.

The judges appreciated the difficulty of interfacing between two conservation buildings of disparate style and thus lauded the architects’ effort to connect the three buildings together as one continuous showroom.