The architects brought the two buildings back into a conversation across a re-instated central passageway. Contrasting facade treatments acknowledge and express the buildings’ different pasts. This will to keep multiple histories alive is further developed through the layers of the two buildings and the crafting of the interiors.

The project brought together the enterprising spirit of the client, an arts organisation needing space for its activities, and the creativity of the architects, to produce an unlikely public playground in the city.

The architects rose to the challenge with remarkable creativity. 2 separate blocks arranged perpendicular to one another form a deceptively simple parti.

The design brief calls for distinct educational and administrative facilities, in addition to a praying space for 4,000. The architects resolved this with 3 separate blocks with the administrative block slightly angled towards the corner.

The Jury was impressed by the successful integration of a programme for multi-generation living, sensitive urban response and focused architectural rigour

An international competition was held in 2007 to select the architect for the restoration and adaptive reuse of the city state’s most important national monuments, the former Supreme Court and City Hall, to create a Gallery for the collection, study and presentation of South-east Asian Art.