Honourable Mention

Instead of fronting the sea, building blocks run perpendicular to the sea such that every unit gets an oblique sea view

Design Award

The architect demonstrated a high level of tenacity and single mindedness to achieve a clearoverarching design aesthetics. These were strategically put together with the same level of fervour.

Honourable Mention

This children’s library comprises of 3 cubes that bring together intense social engagement; fostering a sense of ownership by both the end users and local community.

Honourable Mention

A creative interior design with lots of intention to achieve its goal resulting in useful storage spaces which became apparent during the site visit to the project.

Honourable Mention

The entire process involving design to its eventual fabrication resulted in a well-made screen fabricated off-site and out of the country.

Honourable Mention

The architect’s skilfully positioned the entrance pavilion and boardwalk in the layout. It demonstrates her deep knowledge and understanding of the park and the historical significance of the “Economic Lake”.

Design Award

This house is a delightful architectonic play of a central Oval volume with 3 radiating rectangular boxes.

Building of the Year and Design Award

The simple and clever strategy of lifting the house over an undulating landscape, akin to a kampong house on stilts, responded very appropriately to the client’s wish to be more open with people wandering through these spaces.

Design Award

From a conservation point of view, it went beyond mere conservation into an adaptive conservation that is clever, careful and elegant.

Honourable Mention

The architect concentred the traditional Chinese houses as centrepieces within this walled-village resort.

Honourable Mention

Connects with different modes of public transport via different walkways and they facilitate visitors to access the public spaces around the central Green Heart.

Honourable Mention

There is full visual connectivity between the bedrooms on the upper levels and the Central double-volume living room.

Honourable Mention

Thick ‘walls’ with archway of this exhibition design allow directional glimpses of the spaces it separates; an elegant and inventive solution to the curatorial needs and direction of bringing 2 shows, Impressionist and Southeast Asian artist, together as one.

Design Award

The shape and scale of the dome, akin to a flying saucer, was felt to be imaginative for the children.

Honourable Mention

The solitary black residential tower magnifies and commands the urban landscape; standing proudly apart from the adjacent residential developments.

Design Award

The communal space at ground level with multiple entrances integrates well with the adjacent spaces and is well-used as it was designed

Honourable Mention

The public observed to enjoy moving and being around the pavilion and painting the walls it sets up

Honourable Mention

The unique undulating metal roof is a new roof typology for the tropics because it channels rain into the numerous courtyards.

Honourable Mention

The new architectural elements on the ground level were sensitively positioned in relation to the existing structures

Honourable Mention

The architect’s main aim is to restore the atrium by unfurling the original architectural elements, hidden by years of progressive interior renovations. The architect added designed feature lights, public furniture and curated artefacts to perfect the overall dignified feel of the space.