This house has a very convincing architectural composition with a comfortable scale.

The conserved 2-storey shophouse in brick and timber is well contrasted by the new steel, concrete and glass addition.

The planning on the difficult site integrated landscape in between the buildings and made an open and unintimidating environment for the keeping of animals.

The architecture can leverage on the peripheral planting further by allowing more indoor spaces to spill out.

The formality of the living area, realised in recycled teak panels is further contrasted by the lightness of the bedroom suites.

Despite the built-up and issue of privacy, the design skillfully managed to achieve a high degree of openness and integration of gardens and roofscapes.

The project addresses its surroundings with a wonderful attempt to reciprocate with Hong Lim Park.

The judges appreciated the difficulty of interfacing between two conservation buildings of disparate style and thus lauded the architects’ effort to connect the three buildings together as one continuous showroom.

The architect created a well-crafted civic object that remains open to its surroundings. The sharp detailing has achieved a lightness and screen-like quality to the building.

This project demonstrates a high level of provision of public spaces in tropical high-rise living.

The interior is appropriate for old people in terms of its ambience and the use of colours is effective, refreshing and not overdone.

This house is highly commended for the innovative quality of the space within such a narrow and tight site.

The quality of the landscape, details and public spaces was impressive, effectively supporting the layout of the residential units.

The architect took on the deep rectangular plan as an opportunity to create a central illuminated atrium.

This luxurious one unit per floor residential development is handled with a skilful understatement. It accomplished this feat with a simple, elegant and unpretentious structure.