The project brought together the enterprising spirit of the client, an arts organisation needing space for its activities, and the creativity of the architects, to produce an unlikely public playground in the city.

The architects rose to the challenge with remarkable creativity. 2 separate blocks arranged perpendicular to one another form a deceptively simple parti.

The design brief calls for distinct educational and administrative facilities, in addition to a praying space for 4,000. The architects resolved this with 3 separate blocks with the administrative block slightly angled towards the corner.

The house featured 4 different bathrooms each with its own unique design that fit its specific location in the house and the user’s requirements for it

An international competition was held in 2007 to select the architect for the restoration and adaptive reuse of the city state’s most important national monuments, the former Supreme Court and City Hall, to create a Gallery for the collection, study and presentation of South-east Asian Art.

The architects brought the two buildings back into a conversation across a re-instated central passageway. Contrasting facade treatments acknowledge and express the buildings’ different pasts. This will to keep multiple histories alive is further developed through the layers of the two buildings and the crafting of the interiors.

The Jury was impressed by the successful integration of a programme for multi-generation living, sensitive urban response and focused architectural rigour

Set in a complex of conservation buildings that collectively has a rich history, the project rightly put effort into integrating historical classical motifs with the functions of the modern bathroom.

The idea of naturally processing the waste through septic tanks and constructed wetlands is well-suited to a quick installation in a less developed area without infrastructure.

The jury appreciated the conception of the master bathroom beyond a space to take care of bodily functions, to a living space where the users can read newspapers and exercise.