DESIGN AWARD

Sensible House is a multi-generational house with a strong commitment to natural cross ventilation, both by the owners and the architect, in their concerted effort towards climatic sensitivity. This commitment has led to a clear strategy of porosity and connection between the different levels within the house, most notably by detaching key bedrooms from the party walls resulting in delightful in-between spaces and unexpected double volume areas. These unique spatial arrangements lend themselves to a positively-surprising journey of spatial complexities and scale shifts throughout the house that is nonetheless achieved with a simple, modest material palette and a conviction to climatic responsiveness.

Architect

Hyphen Architects

Client

Chin Jin Kiat and Esther Wong Chia Yeen

Civil and Structural Engineer

PTS Consultants

Main Contractor

Primecon Builders Pte Ltd

Photographer

Darren Soh

Find out more about Hyphen Architects