MERIT AWARD

This project cleverly weaves a green deck that is a semi-basement car park throughout the site, and in so doing, sets up a novel way where an infrastructural idea, can give rise to new form of public space. The Jury appreciates that the car park is topped by a generous communal landscape that is a continuous and convenient link to all blocks in the development, enabling both vehicular and pedestrian circulation, and creating a pleasant walking experience for the latter. As a result, tall void decks with lush landscape verging is also therefore possible. Flanking the landscape deck are the housing blocks where the use of precast panels on the fa├žade creates graphic variation, giving the development a distinct identity.

Project Architect

LAUD Architects Pte Ltd

Client

Housing & Development Board

Project Designer

G8A Architecture & Urban Planning

Civil and Structural Engineer

Beca Carter Hollings & Ferner (SE Asia) Pte Ltd

Mechanical and Electrical Engineer

Beca Carter Hollings & Ferner (SE Asia) Pte Ltd

Landscape Consultant

ICN Design International Pte Ltd

Quantity Surveyor

Arcadis Singapore Pte Ltd

Main Contractor

Chip Eng Seng Contractors (1988) Pte Ltd

Find out more about LAUD Architects Pte Ltd