MERIT AWARD

The Jury acknowledges that the site is one that is challenging, juggling 2 existing buildings and located within a historically significant park. An impressive key design decision was taken by the Architect in the re-design of an unused area between the 2 buildings into a connecting vertical space instead, thereby creating inter-sectional cohesion between internal spaces. Reimagined by the architect, the original building was transformed into a contemporary architectural expression of textures, movement and dynamism. The architecture’s facades are animated by graphics, colours and textured metal cladding, designed to correlate to its youthful programs. At night, these perforated façades glow with energy, back lit by the activities within. Envisioned as a community connector, the refurbished building provides many opportunities for engagement between the inside and out. The architects are commended for achieving these improvements within a tight budget.

Architect

Genome Architects Pte Ltd

Client

People’s Association

Civil and Structural Engineer

Ease Engineering Consultancy Pte Ltd

Mechanical and Electrical Engineer

K L Au Consultants Pte Ltd

Quantity Surveyor

D+J Consultants Pte Ltd

Main Contractor

Hua Chang Construction Pte Ltd

Photographer

Masano Kawana

Find out more about Genome Architects Pte Ltd