DESIGN AWARD

The Jury sees the House of Spice as a delightful residence; personal, bespoke and in its own unique way, that pays homage to Post-Modern Architecture. The project is filled with architectural references that are composed with virtuosity, eliciting cheerfulness and fun in the spaces while inspiring a reflection on architectural ideas and moments in the references. Crafted with wit and innovative consistency, visual and spatial interest unfolds at different moments. The house reveals much care in execution and the strong personality of the owner, with powerful yet light-hearted spaces that are integral to the family’s living.

Architect

RT+Q Architects

Client

Chuah Woei Woei

Civil and Structural Engineer

MSE Consultatns Pte Ltd

Main Contractor

Huat Builders Pte Ltd

Photographer

Albert Lim

Find out more about RT+Q Architects