DESIGN AWARD

The Jury commends the architects for their ability to work creatively and flexibly with concrete as a building material to achieve a spectrum of experiences for a residence. Different expressions are designed for three facades with concrete, which function to filter natural daylight, direct views, as well as to buffer noise and provide privacy. The design casts concrete as a versatile material, that with rigourous design consistency, is able to unify different facades while performing various functions, creating liveable and intimate spaces for the users. For the virtuosity in handling construction and celebrating natural daylight and abundant ventilation, and for lending a strong, dignified presence in the neighbourhood, the project is commended as a carefully curated treasure trove of visual treats.

Architect

HYLA Architects

Civil and Structural Engineer

GCE Consulting Engineers

Main Contractor

Vtech Construction Pte Ltd

Photographer

Masano Kawana

Find out more about HYLA Architects