Honourable Mention

The architect’s skilful interventions to update an existing conserved building were effectively and meaningfully executed within the client’s tight timeline.

The new architectural elements on the ground level were sensitively positioned in relation to the existing structures. These additions bestow pertinent humane sensitivity to a campus project.

The deliberate creations of naturally ventilated sheltered outdoor spaces and air-conditioned communal spaces encourage opportunities, interactions and relationships. Within the apartment units, communal spaces enlarged and private rooms shrunk.

The living areas were expanded at the expense of bedrooms so that students can commingle. The overall result was understated but well received by the student residents.

Find out more about MKPL Architects Pte Ltd