Honourable Mention

The architect’s skilfully positioned the entrance pavilion and boardwalk in the layout. It demonstrates her deep knowledge and understanding of the park and the historical significance of the “Economic Lake”.  

The structure of the entrance was inspired by the imprints on trees left by rubber tappers. The architectural positioning of layers of steel portals, timber louvers and glass panels lends more credence for an external view.

The boardwalk’s sensuous form choreographs changing views for visitors and integrates information panels within the sloping balustrades. The challenging construction restrictions brought about from limited access and the requirement to preserve the existing fauna, flora and the lake itself was overcome by carefully considered construction procedures.

Find out more about Genome Architects Pte Ltd