Honourable Mention

M5 punctuates a residential enclave with a bold sculptural building. The solitary black residential tower magnifies and commands the urban landscape; standing proudly apart from the adjacent residential developments.

In contrast to the obsidian exterior, splashes of vibrant colours were painted within the internal walls of the escape and service staircases. Due to the tight site constraint, a dramatic 4-sided cantilever of the centrally located tower was a design strategy to free the first storey for vehicular ingress to the rear ramp leading into the basement mechanised carpark.

The architect was inspired by the delicately stacking of stone and boulders that seemingly touch or not. The apartments consist of efficiently planned 1 and 2 bedroom unit types which cater toward small families and investors.

Find out more about ipli Architects