Building of the Year and Design Award

The simple and clever strategy of lifting the house over an undulating landscape, akin to a kampong house on stilts, responded very appropriately to the client’s wish to be more open with people wandering through these spaces.

This strategy of lifting created in a natural entrance into the house and a clear distinction between what is above and below.

The casualness of spaces below is a contrast to the spaces above, resulting in a delightful surprise as one ascends to the house from the entrance. Internally the spaces are well-crafted and well-ventilated with light-well that facilities the discharge of hot air accumulated within the house.

The jury agrees that this is a very fine and unpretentious building with spartan materials used to achieve many ‘ends’ and is a masterly handling of tropicality and unanimously accord it ‘Building of the Year’.

Find out more about ipli Architects

Category

2019, SIA ADA 2019