Honourable Mention

The judges were deeply impressed with the master planning of The Tembusu, which showcased a sense of space while negating the site density and encouraged effective cross ventilation at the same time.

The idea of ‘bridges’, located at intermediate levels as communal spaces, is refreshing as the architect’s solution to density and in his exploration of its possibilities. This offered many Private Enclosed Spaces (PES) along the ‘bridges’ for occupants, who enjoy the interaction with their neighbours, rekindling a kampong spirit in the neighbourhood.

Most importantly, the architecture breaks the scale of a massive development and protects the units and lift lobbies below the ‘bridges’, allowing them to be effectively cross-ventilated.

The jury panel is delighted to award the project an Honourable Mention.