The house featured 4 different bathrooms each with its own unique design that fit its specific location in the house and the user’s requirements for it. While the basement powder room extended out into a sunken courtyard, the one on the attic reached up with a chimney to obtain air and light through the roof.

The jury was impressed with the elegant and considerate layouts of the bathrooms. There was a consistently high level of detailing and innovation in all the bathrooms.

The bathrooms, in other projects typically hidden in cores and corners, are here placed along the outward facade with striking fenestration design, while the bedroom windows were given the more private inward view towards the slope. This offered an interesting paradigm shift – the inversion of private and public space in contemporary house architecture.