The bathroom in the attic of Chiltern House depicts how well design bathroom spaces can indeed bring simple pleasures in living. The design of the bathroom was conceived as a wellness retreat comprising a Master Bedroom Suite, study, bathroom and wardrobe.

To maximise daylight and connection to the exterior, the bathroom was designed along the edge of the perimeter of the building. With the shower and WC placed on each flanking ends, the bathroom centres on a long vanity area. This frames up the roof garden and connects to the landscape beyond, maximising ventilation and natural daylight.

With the use of low iron and low ā€˜eā€™ glass with a semi reflective external finish, the privacy of the bathroom can be further enhanced during the daytime, while motorised roller blinds enclose the room to provide total privacy in the evening.